10
мај
2014
Еклери со протеини (без глутен, без јаглехидрати и брашно)
1. Ставете ги сите состојќи во блендер(без водата).
2. Изблендерирајте ги дурi не добиете сува смеса.
3. Додадете ја водата полека се додека не се направи густа и леплива смеса.
4. Земете силиконска обвивка за правење леб и дотурете ја смесата.
5. Ставете ја сместа во замрзнувач и нека одстои 1 час.
6. Сервирајте
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
еве кој бил во теретана ;)
беше да гледаш натпревар пред некој ден? :)
Имаше еден тип што воопшто во животот не вежбал,заборавил да накачи маса...
направи го следново:
8 белки, 100 грама овес. можеш да ги помешаш така, а можеш и во блендер. во блендер е пофино, ама јестиво е и не блендирано :)
ако немаш силикоско тавче за печење, намачкај со зејтин тавче, стави брашно да го опфати целото тавче. ова се прави за да не се лепи смесата (во слчај да не знаеш, да си кажам) ;)
е сега
ако сакаш солено додади урда, сирење сол, спанаќ или сл.
ако сакаш благо додади свежо или суво овошје.
можеш да го правиш и со муслите од кам.
се пече 15ина мин на 200, ќе приметиш кога ќе се исуши.
ако ти се допаѓа, постави го рецептот тука. јас нема шанси да го правам и поставам во скоро време :)
ова беше главен тов едно теретанско време ;)
Сега има 2 рецепта што чекам да ги објавам :)
Имај убав ден.