13
јан
2016
Домашни пастрмајлии
Фил
1. Месото се сечи на мали коцки, се става во длабок сад и му се додава солта и вода за да се обари (подвари).
2. Месото се става да се исцеди.
3. Во сад се става месото, свинската маст и зачините, убаво се измешуваат состојките и се остава да се стојат најмалку 3 часа.
Тесто
1. Се замесува средно меко тесто.
2. Од тестото се формираат пастрмајлиите.
3. На приготвените пастрмајлии се става филот рамномерно распореден и веднаш се ставаат да се печат во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути.
Забелешка
Тестото не треба да кисне.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови