25
јан
2021
Гравче-тавче со праз и сланина
Вистински, зимски ручек.
Пробајте го
1. Во тенџере на оган го ставаме гравот, со зачини на тивко да се свари. Кога е готов ставаме запршка од масло и црвен пипер. Гравот го истураме во земјена тава.
2. Во друга тава на оган ги запржуваме парчињата сланина. Ги тргаме на страна. Во маснотијата која ја пушти сланината го пржиме сецканиот праз. Врз гравот во тавата го истураме испржениот праз, ги редиме парчињата сланина.
3. Тавата ја ставаме во рерна и крчкаме околу 30 минути, да се запече. Сервираме вкусен ручек со топло лепче
По желба може да се стави и лута везена пиперка или малку буковец.
Лиценца: Сите права се задржани
На здравје убавиот ручек
Zdravje da imas
Mn vkusno bese
Celta mi bese da bide rucek bez meso de, arno ama... Ic ne zgresiv sto staviv i slaninka
Mn vkusno bese