Бушава Ката (Чупава Ката)
Колач од детство....)))
Од наведените состојки се замесува глатко тесто.По потреба се додава 3 лажици ладна вода.Јас додадов.Се одделува 1/3 од тестото, се завиткува во најлонска фолија и се става во длабокото.
А, другиот дел од тестото,завиткано, во фрижидер за одржување.
Се подготвува филот.
Се матат белките со шеќерот,па се додава мармаладот и лешничињата.
Од поголемиот дел на тесто се отвора кора и се става во калап-тепсија бр.30.
Врз него филот, па се ренда замрзнатиот дел.
Се печи во загреана рерна на 200 додека порумени, околу 20 мин.е кај мене.
Топло се посипува со шеќер во прав, а ладно се сечи.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани
Ме израдувавте :-)