1. Јајцата, шеќерот и ванилинот ги матиме со жица, потоа ги додаваме брашното и густинот и пак ги матиме. Накрај полека го додаваме млекото непрекинато матејки со жицата.
2. Кремот го вариме на тих оган додека не згусне, потоа го додаваме путерот и убаво го промешуваме кремот и покриваме со најлон и оставаме да се подизлади.
3. Бисквитите се кршат на парчиња, се редат во чинија, а врз нив се премачкува кремот. Постапката се повторува додека не се потрошат бисквитите и кремот.
4. Тортата се премачкува од сите страни со преостанатиот крем и посипува со мелени бисквити и со малку мелени ореви.

Најдобро тортата да отстои во фрижидер 4-6 часа.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани