1.Најпрво измиете ги добро јаболката,отстранетеја дршката на секое од јаболката и на местото од дршката на секое јаболко забодете по едно стапче како дршка за јаболкото
2. На средно тивок оган во тенџерче ставете ги медот, шеќерот, бојата, естрактот и водата се додека не се соединат и оставете ги да провријат.
3. Одкако ке почне да врие намалете го огнот и нега врие на огнот уште некаде околу 15-20 мин.со непрекинато мешање
4. Одкако добро ке се сооедини сирупот наизменично макајте ги јаболчињата во сирупот едно по едно.
5. Врз секое од јаболчињата по желба можете да ставите мрвици или други украси по желба

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани