Пудингот се приготвува според упатството.
Лешниците се потпекуваат и крупно се мелат, чоколадото се топи, а наполитанките се дробат.
Маргаринот со шеќерот во прав се мати со миксерот и се додава во пудингот.
Се додаваат лешниците и наполитанките и на крај чоколадото кое треба да е малку подизладено, да не е многу жешко за да го отпушти пудингот.
Се убаво се меша, па се филоваат обландите. Пред да се поклопат во средината се става по еден цел потпечен лешник.
Се оставаат неколку часа да отстојат, па се сечат или на штангли или се одрежуваат круговите кои после се макаат во тенок слој чоколадо и се прпелкаат во крупно мелени потпечени лешници.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани