Млекото, слатката павлака, инстант какаото и сладоледот ги ставаме во чашка и ги блендираме.
Чашата во која ќе го сервираме пијалокот ја навлажнуваме по кружниот раб кој потоа го ставаме во кристал шеќер. Околу во внатрешноста на чашата ставаме чоколаден прелив, па го истураме блендираниот пијалокот. Декорираме со шлаг и чоколаден прелив.