Кога ќе остани лубеницата и да не е само јадење на парче, но и кога наутро не ви се
појадува, а е лето и време на лубениците, ова е одличен пијалок за убаво чистење на
цревата и кога се пие на гладно.
Доколку користите Нутрибулет оставете и некоја семка. Семките од лубеницата исто
така имаат придобивки за здравјето на организмот.
Сите состојки освен чиата ставете ги во Нутрибулетот и измиксирајте ги до течност.
Потоа додадете ја чиата, затворете ја чашата со капачето и оставете го во фрижидер од
вечер или барем еден час преку ден.
Доколку ви треба дополнително разладување додсдете и кршен мраз во чашата во која
ќе го послужите.