
15
окт
2012
Туфакија
Јаболките се мијат и се длабат од горната страна, но се внимава да не се продупчат.
Се мешаат медот, мелените ореви, павлаката,ванилиниот шеќер и се полнат.
Се печат во загреана рерна на 180 степени, 40 минути.
Во меѓувреме се мати шлаг пената и се става-декорира врз ладни јаболка.(иако јас не успевам да дочекам да се оладат, пошто ми се многу вкусни)
Се посипува со цимет.
Уживајте во овој здрав и нискокалоричен десерт!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
полнењево ми е мелем.....
а не ли требаше да се нешто со шербет или тоа е некој друг рецепт? :)