Чоколадо - идеи и декорации
Се топи чоколадото на пареа и може ако сакате да му се додаде на пример кокос, кора од портокал, ако се за возрасни можи малце ликер. Се истура чоколадото во мали пластични часи за ракија и се остават малце да се олади. Се ставаат пластични малце потврди помали лајчина во секоја чаша и се стават во фрижидер убаво да се здрват.
Од кога ќе се здрват убаво се вадат од формата се топли млеко и се мака со чоколадото во млекото за да се стопи. Се ужива со убаво топло чоколадо. Може да стојат долго време во фрижидер завиткани со пластицна фолија. Убави се за исто наместо цвеќе за подарок.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови