Тесто за разни видови пити
Измесете убаво, меко, нелепливо тесто од сите состојки, поделете го на два дела и ставете го во фрижидер половина час.
Секое парче тесто расучете го и премачкајте го со половина од маргаринот. Пресечете ја кората на 4 дела, наредете ги парчињата едно врз друго и од нив завиткајте ролат. Истотот направете го и со другото тесто. Ставете ги ролатите во фрижидер час и половина отприлика.
Секое парче тесто развијте го колку што ви е тепсијата во која ќе печете со тоа што горната кора расучете ја повеќе, да добиете набори.
Филот направете го по ваша желба, кај мене е спанаќ со изварка и јаца. Одозгора намрсете ја питата со масло и наросете ја со сусам. Печете во загреана рерна на 200 степени додека не порумени.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови