25
мар
2014
Соја стекови во сос од шампињони
Стековите од соја се ставаат да варат 20 минути во 300 мл зовриена вода во која сме додале мешан сув зачин или коцка за супа.
На масло се пржат ренданиот кромид и шампињоните исечени на листови. Додаваме малку мешан сув зачин, бибер, куркума, ѓумбир и околу 50 мл вода и вариме 5-10 минути.
Потоа во тавата ги ставаме соја стековите, кикиритките, преостанатиот мешан сув зачин и густинот, кој претходно го разматуваме во малку вода. Ја додаваме и преостанатата вода и вариме 5 минути, со повремено мешање.
Откако ќе се свари, ја тргаме тавата и ги оставаме соја стековите во сосот околу 10 минути во поклопен сад.
Послужуваме со свежа салата.
На здравје.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови