Јајцата се матат како за торта.

Потоа се додаваат горе наведените состојки.

Се додава зејтинот, па јогуртот.

На крај се додава брашното во кое се меша пецивото.

Во брашното исто така се става и ситно сецканата сланина и дробеното сирење.

Во брашното се меша и ситно сецканиот праз.

Вака измешаното брашно со сланина, сирењето и празот, се истураат во изматените јајца.

Тортата со праз се меша со дрвена лажица.

Добиената изматена смеса се истура во подмачкан плех.

Плехот може да биде округол или правоаголен.

Можете тортата да ја испечете или во куглоф.

Посолете одозгора со сусам.
Добар апетит!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани