Семките од диња се стар лек за ослободување/олеснување од кашлање/кашлица и инфекции на дишните патишта. Затоа кога подготвувам диња или лубеница најчесто ги блендирам заедно со семките кои ги содржат.
Во чашката за блендирање ги ставаме сите наведени состојки и го вклучуваме Multifresh Вакум блендерот и протекторот на хранливи состојки. Кога тој за кратко време ќе си ја заврши работата добиваме екстра пијалок со одлична боја и вкус. Ако блендирате во ваков вакуум апарат составот нема да се измени и ако смудито го подготвите и од навечер. Хранливите состојки не оксидираат и наутро не се задржуваме околу подготовката.
Се разбира дека може да си го подготвите и во вашот домашен блендер или Нутрибулет.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани