1. Во длабок сад се ставаа сите состојки и се замесува тесто.
Се дели тестото да 4 дела. Секој дел се сука сукалце, се сечат парчиња од 6см и се свиткуваат во потковица. Се печат на 180С-20мин.
Кога ќе оладат се макнуваат во растопено чоколадо. На здравје!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани