29
јул
2013
Скуша на скара
Рибата исчистете ја, засечете ја на неколку места од двете страни и посолете ја.
Оставете ја да отстои за да се впие солта.
На загреана скара посипете малку масло и ставете ја рибата.
Повремено прскајте ја рибата со масло и сок од лимон.
Испечената риба послужете ја со свежа салата и бело вино.
Лиценца: Сите права се задржани
еве го мојот рецепт за скуша на скара http://moirecepti.mk/post/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0-2/
Нема нешто повеќе што сакам.
Скушата ми е чест гостин во куќата :) :) :)