19
мар
2015
Скуша на едноставен начин
Парчињата риба, внимателно исчистете ги и измијте ги, посолете одвнатре и наполнете со сечкан магдонос и лук. Ставете во тавче или на скара и посипете одозгора со мешан зачин, бибер, копар по ваша желба и полијте со неколку капки маслинов зејтин.
Печете во јако загреана рерна (околу 220-240 степени целзиусови ) околу еден час. Сервирајте со компир салата, којашто верувам сите знаете како се подготвува, варен компир исечкан на тркалца, зачинет со маслиново масло, оцет балсамико, сол и бибер по желба и повеќе црвен кромид. Пријатен здрав оброк!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови