31
мар
2012
Свински кременадли во сос од печурки
Кременадлите ги пржиме во загреано масло, додека да поруменат убаво. Во меѓувреме во друго тенџере ја вариме крем супата, но ставаме вода дупло помалку од тоа што пишува на кесичката за да добиме густ сос .
Откако ке се испржат кременадлите ги додаваме во сосот и вариме уште 5 минути, да впијат од течноста.
Брзо, лесно и вкусно , хехех
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
печурките убаво да се запржат на страна додека не поруменат, па да се додаде вода и брашно за да згусне. Лесно е :)
искрено овај рецепт го најдов на една друга страница на интернет за готвење, ама многу ми се допадна а и многу е лесен и брз , а и секако многу вкусен :)