15
мар
2015
Шафран куглоф
Се бијат шеќерот и јајцата убаво. Млекото се вари со шафранот и се додава путерот да се стопи заедно со млекото. Се додава течноста во јајцата и се меша. Се додава ванила шеќер, пециво и брашното. Се мачка калап со путер и се поросува со кокос. Се истура смесата во калапот и се пече 30 мин на 175 степени.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
da se nadovrzam za safranot,imam gledano dokumentarna emisija i navistina e poseben zatoa sto mnogu tesko se dobiva i najvaznoto e toa sto originalniot safran e najskapiot zacin na svetot i tesko se naoga,dodeka ima i safran koj na zalost ne samo sto ne e originalen tuku e i steten isto kako sto i vo cimetot ima razlika,taka da treba da bidete pretpazlivi pri kupuvanje na nekoi vakvi posebni zacini.