Рубини
1. Заместе тесто од наведените состојки, завиткајте го во стреч фолија и оставете во фрижидер да отстои најмалку половина час. Потоа исукајте кора и вадете округли форми и ставајте ги во тава на хартија за печење. Се печат 10 минути на 180 степени во претходно загреана рерна. Оставете да се изладат.
2. За филот, ставете го млекото, двете врсти на шеќер и циметот да зовријат. Додадете го румот и оревите и измешајте ја убаво смесата за да се спојат состојките. Оставете да се олади.
Со оваа смеса премачкајте ги колачите и спојувајте по две.
3. Страните на колачите премачкајте ги со врелиот мармалад од кајсии па извалкајте во кокос или мелени ореви. Мармаладот од јагоди ставете го во силиконско шишенце со мал отвор или во кесичка за замрзнување на која ќе и го отсечете врвот за да направите мал отвор. Украсете ги колачите.
Напомена- Колачиве се повкусни доколку ги оставите да отстојат два дена. За тоа време ќе омекнат и ќе се спојат аромите.
Лиценца: Сите права се задржани