Се топи маргаринот, млекото, шеќерот заедно на оган се додава какаото. Се вари 15 мин и се трга од оган малку да излади.
Се додава рум, чоколада, бисквитите, оревите, алвата, убаво се меша, се става на корите и се мачка низ цела кора. Така додека се потрошат корите. Се става тешко на последната кора се остава да излади и се сечи по желба.