29
мар
2012
Рафаело колачиња
Од млекото се вади една поголема шоља, а остатокот се става да зоврие.
Кога ќе зоврие се додава маргаринот и шеќерот да се растопи. Во млекото од шољата се става густинот, се мати постепено се додава во млекото кое врие на оган и се мати. Откако ке се згусне се трга на страна и се додаваат 200гр.кокос. Сето тоа се меша заедно. Кога ќе се олади се формираат топчиња се валкаат во кокос одозгора на секое топче се става по едно топче од чоко стоби флипс и се посипуваат по желба со глазура од расатопено чоколадо на пареа со малку зејтин.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
ова е најоргиналниот рецепт за рафаело што сум го сретнала со сега :)