Пржен пудинг
Малку поинаков пудинг. Дубравка, благодарам
1. Во шест лажици млеко растворете го пудингот. Во остатокот од млекото додадете шеќерот и сварете густ пудинг. Веднаш излејте го во мала модла и израмнете го пудингот, нека биде во висина од околу 2 см. Оставете да се лади 3-4 часа. Откако се излади исечете го на коцки во големина која сакате вие.
2. Секоја коцкичка валкајте ја прво во брашното, потоа во јајцето, па во презлата, пржете до браонкаста боја.
3. Испржените коцки валкајте ги во мешавината од шеќерот и циметот.
4. Стоплете го малку мармаладот од кајсии и прелијте ги коцките со тенок млаз.
Сервирајте.
Забелешка
- Од оваа доза излегува многу малку, ако ви се пристори примамливо, веднаш дупла доза правете, а вкусно е
- Јас денес го правев со пудинг Бурбон ванила, не стасав ниту да ги прелијам коцките, а бев спремала мед бидејки оваа комбинација на бурбон ванилата и медот се вклопуваат, заминаа без прелевање затоа и немам ниту слика
Лиценца: Сите права се задржани
Ќе се направам важна некој ден :))
идеја за лудило на непцето , задоволството е мое! Поздрав за Вас и верните придружнички на оваа страница :-*
Ovoj recept na Lile e nesto sosema drugo, isprzen mlecen krem...
пудинг од кајсија :)
си играв играчки, па вадев форми со калапчиња, иако нели најмногу се искористува ако се сечат коцки :)
пробав направив и потенки и подебелки, ама потенките ни беа поубави :)
значи ми должиш МНОГУ ТРЕТМАНИ ЗА СЛАБЕЕЊЕ :) :) :) :)
Денес ја дојадовне Бугацата на Клара,од утре ќе мислам и онака треба на гости да одам,па да склепам нешто :Р
Еве и јас да не останам покусо :) Двојна доза од старт
Пудингот ми беше сварен уште од понеделникот и ставен во фрижидер и верувале или не дури денес стаса да се испржи :)) и освен мирисот во кујната и овие слики не остана ништо друго:)
Вкусот на штотуку испржените парченца е незаменлив,толку кремасти и меки одвнатре...кога се изеде и последното,се лижеше и тањирот :))
Препорака:Да си проба секој!!!