16
дек
2013
Празнични карамел-кафе мињони
Кора
- мелените бисквити ги преливаме со растопениот маргарин и шеќер и кафето, месиме и ставаме во калап по желба
Фил 1
Ги растопуваме маргаринот и шеќерот на тивок оган, кога шеќерот ќе се растопи полека ставаме павлаката (тураме мало по мало затоа што павлака многу се пени), кога сме ја истуриле сета павлака вариме уште 5 -7 мин и тргаме од оган, така врело преливаме преку кора.
Фил2
Ставаме павлаката во тенџерето на тив оган со чоколадото и оставаме да се чоколадата растопи, оставаме да се излади. Овој фил може да го прелиеме преку карамела фил одма или да го изработиме со миксерот и добиеме попенаст фил
Коцките ги украсуваме со шлаг пена и чоколадни новогодишни украси
Лиценца: Сите права се задржани