Подготовка
Лебот прво го засекуваме по хоризонтала, па вертикално за да добиеме коцки (меѓутоа не го сечеме до крај).
Путерот го топиме и со путерот го налеваме лебот ќе внимавате да се опфатат сите празнини.
Кромитчињата ги сецкаме и полнеме во засеците па ставаме ленти сланина.
На крај го ставаме кашкавалот.
Лебот го печеме во загреана рерна на 190 степени, 25 минути.
Најдобро е да се јаде додека е топол.
На здравје!