Во урдата ставете јајце, брашно, гриз и измешајте. Од младото кромидче исечете го само зелениот дел и ставете во урдата. 50 гр чадена сланина исечете на коцки и ставете ја во урдата. Се' промешајте. Со натопени раце направете плескавици. Плескавиците завиткајте ги во сланина. Испржете ги плескавиците во загреано масло.
Многу се убави, пробајте.
Добар апетит!