23
мар
2012
Пита гужвара
Се освен корите убаво се меша. Ќе добиете релативно ретка смеса, во која се макаат 1 по 1 згужвани корите.
Во поголем и подлабок, намастен плех се ставаат 2 слоја од корите за подлога. Краевите треба да излегуваат од плехот. Потоа се редат намаканите изгужвани кори и на крај, се превиткуваат навнатре краевите кои висеа од плехот. Доколку ни остани од смесата се мачка одозгора, а местата кои не ќе се премачкаат (случајно) со четче ги намрсуваме со масло и ги попрскуваме со газирана вода.
Се печи на 180 степени 45 мин.
П.С. На мојот шпорет 180 степени беа многу, па морав да намалам.
На здравје!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
+ овде гледам и рецепти кои не ги правеле лично (иако за среќа се малце, заради наградната игра)
*пред да се логираш, кликни на рекламата за наградната игра за делимано калапчиња и прочитај ги коментарите, ок?
и слободно пиши ми ако не бев јасна, позз
ретко кој сам измислил рецепт. на повеќето од нас се запишани од некој или некаде, или сме ги научиле во нечие присуство. овде е битно да не се повторуваат 2 исти рецепти во целост. ретко кој заштитил авторски права на рецепт кој сам го измислил.
значи. сликите и подготовката на овде постираните рецепти се лично мои, повеќето со години запишани во мојот тефтер, сам бог знае кој ги смислил, но за чудо, посебно кубетите скоро и да ги нема некој постирано на ваков начин.
извини, можеби делувам револтирано, а не сум, само сакам добро да ти објаснам, бидејќи пред да осудиш некого за било што, треба добро да си ги провериш информациите.
Ти клара не си ама јас сум стварно изреволтирана од балканштинава.
http://moirecepti.mk/uslovi-za-koristenje/
И не сакам да ме мислиш препотентна или нешто слично, јас сакам критики секакви и позитивни и негативни, а посебно сакам искрени луѓе! Но, воопшто не ми е драго кога грешно ќе ме обвинат. Овде а и таму каде што ти се виде истиот рецепт да бидиш сигурна дека се лично од мене напишани и гарантирано со своја сопствена слика на подготовка. Јас за џабе не кликам на квадратчето каде одкако ќе се постира фајлот и до него пишува Ова е моја авторска фотографија и не е преземена од друго место.
Мислам дека доволно се изјаснив :)
Тебе ти посакувам многу успеси во кулинарството! Ако си почетник, секој почнал од почеток па се надградувал, ич да не те плаши тоа ;)
Убав поздрав до тебе
за тебе би го издвоила само овој дел
Миленче, не сум ни јас некој си мајстор во кулинарството, а и од мајстор има помајстор, затоа и служат овие сајтови-за да си споделиме рецепти и да научиме нешто ново од тоа што го знаеме. Некој прв пат ќе го види истиот рецепт, а некој пак можеби 100 пати го има приготвено. Можеби мајка и на другарката која ти дала да препишиш рецепт, истиот го постирала на некој ваков сајт на нет, од каде ќе знаеш…
Прочитај повеќе: http://moirecepti.mk/recepti/pojadok/%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%83%d0%b6%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b0-2/#ixzz1pzFrviLX
Тебе ти посакувам многу успеси во кулинарството! Ако си почетник, секој почнал од почеток па се надградувал, ич да не те плаши тоа ;)
Убав поздрав до тебе
Прочитај повеќе: http://moirecepti.mk/recepti/pojadok/%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%83%d0%b6%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b0-2/#ixzz1pzG4e9LL
Milen4e, nikoj ne napravi problem za receptot, ama ti ja "pozajmi" i slikata na koja se javi sopstvenickata... a toa sepak ne e dozvoleno :)
pozdrav cupinja :))))
Инаку нова сум и тука, само не се приметува оти и страницава е се уште млада овде ;), скоро да ви исто време започав и тука и таму.
... и мирна сум си јас :)))
inaku pitata e super:)
Поздрав до сите членки и посакувам добро дружење, навистина е убаво да се дружиш со лугето макар да е и виртуелно, а светот е сепак мал...
фатете се за тастатура и да видам јас што ќе биде следно за јадење :) :) :) :)
јас и шеќерко затоа си ги потпишуваме сликите со мејл на нив, па нека ги краде некој ако е глуп :) :) :) :)
ќе ве прибирам на знаме и химна секое сабајле :) :) :) :)
Мало дообјаснување за избришаниот рецепт за ролатот, го избришавме затоа што имаше реакција од сопственикот на фотографијата. Драго ни е што потоа Милица го направи и го објави, бидејќи е навистина одличен рецепт.
А за разменувањето на кулинарските вештини, ви благодариме што на сите ни помагате да станеме подобри готвачи, а исто така ни помагате и во намерата да покажеме дека готвењето не е само уште една обврска, туку и уживање, па слободно може да кажеме и уметност :)
Ве чекаме со нови идеи и вкусни рецепти. МоиРецепти
и сус, веќе никој да не писнал :))))))))))))))))))
Поздрав до редакцијата и сите членови, со респект - темата е завршена ;)