Пилешко во сос од кокос млеко
Подготовка:
1. Месото извадете го од паковката и распределете го на парчиња во посакуваната големина. Ставете ги парчињата во голем сад, па прелјтие ги со кокос млекото. Додајте ги зачините и промешајте го убаво секое парче месо. Покријте со најлонска фолија и оставете да отстои еден час.
2. Во Мултикукерот ставете масло, а потоа притиснете ја опцијата fry на кукерот 18 во 1. На подлогата наредете го месото и затворете го кукерот. Го превртев само по еднаш. Дека се готви затворено, пареата и маринадата си го прават своето. Парчињата месо се преубави.Меки и сочни.
Домот не мириса, нема секаде неред,а месото спремно и преубаво.
На здравје да ви е.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови