Секогаш остатокот од пилешкото месо било од кој дел да е, било да е варено, печено или грилано - можете паметно да го искористите правејки паштета или намаз.
Постапка
- Сите состојки, освен оревите, изблендирајте ги. Додадете ги потоа оревите и повторно изблендирајте.
Толку. Кратко и јасно, а имате одлична паштета.
Напомена
- Наместо естрагон користете магдонос.
- Сокот од лимонот зависно од неговата големина. Не ставајте го одеднаш, пробајте на вкус и од после при второто блендирање можете да додадете доколку оцените дека е потребно.
- Најчесто ја правам со крем сирење од домашната работилница за кое имам овде поставено рецепт, најповеќе ми одговара на вкус, макар да кога немам во моментот а сум одлучила да го искорстам остатокот од месото - блендирам сирење кое го имам.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани