13
мај
2013
Овошна баклава
Во погоден сад, се бијат јајцата со шеќерот, се додаваат остатокот продукти со исклучок на вишните.
Во плех премачкан со масло се редат 2 кори, па се прска од смесата со јајца, се така додека стигниме на половина од корите, после се редат вишните, натаму исто до крај по 2 кори, па од смесата со јајца додека се потрошат сите кори.
Прво се сече баклавата, како вие сте замислиле после се пече на 200 да зарумени, па веднаш се намалува на 175, да се допечи.
За шербетот се варат шеќерот и водата околу 10 минути откако проврие, се става топол шербет на ладна баклава, многу освежителна овошна баклава
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови