Сиот зеленчук добро се мие, се сечка и се зачинува.

Поедноставно здравје, а преполно со хлорофил кој е крвта на растенијата.
Зелениот зеленчук ни ја појачува нашата крв, но најмногу ако се јаде жив.
Салатиче пред ручек или пак како оброк за вечера, на здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани