Испечати

Најзелена салата (спанаќ, магдонос, штавељ, марула)

Најзелена салата (спанаќ, магдонос, штавељ, марула)

Состојки

  • 1 главица марула
  • 1 киска спанаќ
  • 1 киска магдонос
  • 1 киска млад штавељ
  • 4 перца млад кромид
  • хималајска сол, маслиново (ладно цедено) масло, јаболков оцет

Подготовка

Сиот зеленчук добро се мие, се сечка и се зачинува.

Поедноставно здравје, а преполно со хлорофил кој е крвта на растенијата.
Зелениот зеленчук ни ја појачува нашата крв, но најмногу ако се јаде жив.
Салатиче пред ручек или пак како оброк за вечера, на здравје!