1. Го вклучуваме апаратот за вафли. Сувите состојки ги соединуваме во еден сад. Додаваме масло и вода и смесата ја соединуваме со мешање, со лажица.

2. Формираме топчиња, ги редиме во апаратот за вафли и ги печеме околу 2 минути.

Забелешка
Времето на печење зависи од апаратот кој си го користите, ама исто така зависи и од тоа колку сакате да ви бидат меки вафлите. Помалку печење, помеки вафли.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани