28
сеп
2015
Унгарски гулаш со кнедли
Во тенџере се пржи исецканиот кромид да добие жолта боја. Се додава црвениот пипер, вода, биберот во зрна, ловоровиот лист и кога ќе зоврие водата се додава месото исецкано на коцки
Се поклопува и крчка на тивко два часа. Кога е готово месото се зема пакетчето фант гулаш, се раствара со вода, се додава во гулашот и крчка уште 15 мин.
За кнедлите од наведените состојки ги ставаме во една вангла и замесуваме смеса како за ќофте ги формирам топчиња и во тенџере ставаме вода кога ќе зоври ги ставаме кнедлите и варат 15 мин. Добар апетит
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови