10
апр
2015
Маринирано печено пилешко
Ние сакаме сочно и вкусно подготвено пилешко, па затоа го подготвувам по овој рецепт.
1. Сите состојки за маринадата ги мешаме и потоа целото месо го валкаме во неа, т.е. ги премачкуваме. Ги оставаме така неколку часа.
2. Потоа ги редиме на тава, во мојот случај тава со решетка и капак и ги ставаме во рерна да се печат на 200 степени.
3. При крај на печењето треба да го отвориме капакот и така барем 5 минути да се печат, за да поцрвенат и фатат коричка малку.
4. Печењето е околу 1 час, ама вие сепак проверувајте го месото, затоа што печењето зависи и од јачината на рерната. Гарнирајте по желба.
Лиценца: Сите права се задржани