11
апр
2022
Малку поинаква пица, со капари и млада коприва
Подготовка:
1. Во вангличка се ставаат квасец, шеќерот, сол, маслото,млекото и вода. Се промешува и се додава брашно. Се замесува средно меко тесто. Јас го ставив во чисто кесе за храна, кое малку го намрсив, го завиткав убаво и го оставив во фрижидер. Ова го сработив утрото пред работа. Кога си дојдов го извадив тестото од фрижидер, да отстои 10 минути.
2. Ја загреав рерната, го развлеков тестото, па ставав доматен сос, оригано, кашкавал, капари, маслинки, домат, ливчиња млада коприва. Печев 10 до 15 минути, на 220 степени.
Уживав во несекојдневниот вкус на пица.
Лиценца: Сите права се задржани