Локумот сито се сечка и се меша со шеќерот во прав.
Потоа се додава кокосот и екстрактот од малина.
Се убаво се меси во компактна целина.
Од смесата се прави тенка салама од која се сечат ситни парчиња, кои се оформуваат во вид на бомбици.
На секоја бомбица одозгора со прстот се прави вдлабнатина и се пополнува со чоколадни трошки.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани