Многу убави и едноставни бомбици од локум.
Секоја сува слива наполнете со ореви.
Коцкиите локум расплескајте ги со рака, ставете на него сува слива и завиткајте во бомбица.
Готовите бомбици валкајте ги во шеќер во прав.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани