Испечати

Локум бомбици со суви сливи и ореви

Локум бомбици со суви сливи и ореви

Состојки

  • 200 гр локум
  • 100 гр суви сливи
  • 100 гр ореви

Подготовка

Многу убави и едноставни бомбици од локум.
Секоја сува слива наполнете со орев.
Коцките локум расплескајте ги со рака, ставете на него сува слива и завиткајте во бомбица.
Готовите бомбици валкајте ги во шеќер во прав. Послжете со кафенце.
Добар апетит!