Сезона на јагоди, па да ги искористиме...
Ова е освежителна лимонада, за убав почеток на денот.

1. Прво ги цедиме лимонот и портокалот. Сокот го ставаме во нутрибулет и половина количина на исчистени, миризливи, мали јагоди. Соединуваме и ја додаваме втората половина на јагоди.
2. Во мал сад на оган, ја ставаме водата и го додаваме шеќерот да се растопи.
3. Во бокал ги ставаме коцките мраз, ливчињата нане, миксаните јагоди и растопениот шеќер. Дополнуваме со вода.

Промешуваме и сервираме во чаши.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани