Лешник колачиња со нутела
Многу ми се допаднаа колачињата, миризливи, вкусни со изненадување во средината.
Се матат јајцата со путерот, се додава јогуртот(млекото), квасецот, сол, шеќерот, на крај малку по малку брашното. Се меси со рака да се добие убаво мазно тесто што нема да лепи. Се остава да се одмори 30тина минути. Се прават околу 16 -18 топчиња. Од секое топче се развлекува кора се става по едно лажиче нутела се затвора нежно со прстите и затворениот дел се става одоздола. Се редат во намрсен плех. Се оставаат да стасаат, пред печење се премачкуваат со изматено јајце и се редат сецкани лешници. Се печат во загреана рерна на 180 степени околу 15мин.
За љубителите на есктра нутела, сечете ги колачињата и премачкајте ги со плус нутела.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови