7
апр
2012
Копривче
Многу е едноставно. сите состојки се мешаат и се тура во намачкан и набрашнет калап или тепсивче. Се пече на 200 ц додека порумени.
Нека ви е на здравје, ова време треба максимално да се искористи копривата која е благодет за организмот.
Лиценца: Сите права се задржани
јас лично никогаш не сум пробала, ама не се сомневам во убавината :)
туку, помош за неписмени како мене: цела коприва се бере или само листови?
нараснува пченкарното брашно?
дека мене еднаш ми кажаа за да нарасне пченкарно морално да има малу бело брашно....ме лажеле, м? :) :) :) :)
дали ќе почнат по мене магнети да се лепат заради железото во копривата? :) :) :) :)
Koprivi ke si naberete sami, samo izlezete malku vo priroda, napravete si prosetka, nekade kade sto e cist terenot, da ne e zagadeno... koj znae tetkite na pazar kade gi berat, ne se sigurni :)))))