Еден колач од тефтерот на мама.
Во длабок сад се помешуваат состојките.
Ставете го маслото и водата, а потоа додадете ги сувите состојки.
Јас ставив мармалад од смокви каде смоквите беа со цели парчиња.
Затоа ги расцепив убаво смоквите да не стојат на едно место.
Откако ќе ги додадете сите состојки, промешајте убаво и ставете го во плех за печење.
Рерната нека е загреана на 200 степени.
Откако ќе се испече (околу 20-30мин) оставете да излади, па премачкајте го со мармаладот од смокви.
Чоколадата ставете ја да се растопи заедно со маргаринот, па прелејте го колачот.
Оставете нека одмори еден час и сечете и послужете.
Колачот има неверојатен вкус и мекост.
Само точно запезете ги мерките за течност.
На здравје да ви е.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови