Вистински деликатес за непце, е таква е оваа салата.

Подготовка
1. Ја загреваме водата до вриење. Додаваме ориз и прстофат сол и оставаме на ниска температура на рингла да се вари оризот со покриен капак. Повремено промешувамe. На крајот нема да ни остане воопшто течност и оризот го промешуваме со вилушка, за да не ни се залепат зрната помеѓу себе. Го ладиме.
2. Авокадото го сечкаме на коцки, го додаваме кон изладениот ориз. Ги додаваме исечканите индиски ореви и ренданото козјо сирење.
3. Ставаме сусам, бибер и ситно насекано или изрендано лукче.
4. Сето ова го соединуваме со кисела павлака и мајонез. Салатата ја оставаме неколку часа во фрижидер за да се спојат вкусовите.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани