1. Се варат сувите пиперки заедно со компирите околу 25мин. Се оставаат во врелата вода да омекнат пиперките ,а компирите се вадат да оладат.
2. Се гмечат компирите,се чистат пиперките од лушпата и се толчат заедно со празот.
3. Се мешаат со компирите се додава сол и доматно пире .На крајот се попарува со врело масло.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани