Еклери со фил од маргарин
Брашното се става во длабок сад,водата и зејтинот се ставаат за зовријат и потоа се додаваат во брашното.Смесата се меша се додава густинот и се осатава да се олади.За тоа време го правиме филот,од 1 л.млеко ставаме да врие во останатото го раствраме густинот со брашното.Кога зоврие млекото го додаваме густинот и шеќерот и мешаме додека се згусти потоа се остава да истине и кога се олади се додава изработениот маргарин.Кога тестото е ладно јајцата се додаваат едно по едно притоа добро уработувајки ги,го додаваме и пецивото и оставаме тестото 1 час да одмори.Со калап за толумби на хартија за печење ги правиме еклерите и ги печеме на загреана рерна од 200С додека поруменат.Испечените еклери ги сечеме на половина ги полниме со фил и по желба може да ги прелиеме со чоколадо.Филот може да биде направен и со пудинг од ванила.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови