Јајцата се матат пенасто и се додава шеќерот и ванилиниот шеќер, потоа се додава маслото и на крај брашното помешано со пецивото.Се мати додека се добие густо тесто, отприлика како за тулумби е густината на тестото.

Со влажни раце земаме од тестото и правиме мали топчиња, оставете околу три прста растојание помеѓу секое топче, бидејќи смесата се разлева и нараснува при печење.
Се печат околу 7-8 минути на 180 степени колку да фатат коричка, колачите треба да останат побели, бидејќи така се порофки, во спротивно може да се добијат крцкави колачиња.
Откако ќе се извадат од рерна се оставаат 5 минути без да се одлепуваат од хартијата, на тој начин самите си се допекуваат од топлината на плехот.

Печените колачиња се лепат по две со мармалад и одозгора се преливаат со растопено чоколадо.

Пријатен апетит !!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор-Сподели под исти услови