Добро измиени состојките, исчистени, измерете ги. На 2 кгр. зеленчуци и зачинки се става 600 гр. сол. Служи како додаток на јадење. Бидејки е доста солено (солта го чува од расипување) ќе бидете внимателни при додавањето, да не пресолите јадење.
- Сето ова исечете на поедри парчиња, исецкајте во сецко, додајте солта, измешајте, наполнете теглите и ставете кај останатата зимница.
- Секоја тегла која ќе ја отворите поради сигурност чувајте ја во фрижидер.
Затоа е потребно да се собере во помали тегли.
Вие можете да си ги изберете зачинките сами и да си направите свој микс, измерете и додајте солта.
Толку - кратко и јасно.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани