3
ное
2014
Десерт со праски
Сезоната на праски заврши, но јас дури сега стигнав да го испратам рецептов. Ќе се најде за догодина
Праската ја сечеме на коцки, ги ставаме да се варат со шеќерот и 300 мл вода, додека да омекнат, потоа пудингот го раствораме со 100 мл вода и го додаваме во праските, вариме додека да се добие густа смеса, пред крајот го додаваме чоколадото. Оставаме да се излади.
Го матиме маргаринот со шеќерот во прав и постепено додаваме од смесата со праски.
Во сад за сервирање ставаме ред искршени бисквити потопени претходно во млеко, ред од филот и исецкани ореви. На крај украсуваме со шлаг, исечена праска и чоколадни трошки.
Лиценца: Сите права се задржани